Főoldal » ArmA állomány szabályzat
Csatlakozás
Regisztráció Regisztráció
Bejelentkezés

Név:

Jelszó:Óra

hét képe

Linkek

airsoftmatra

 

 

 

  

ArmA - Szabályzat
Írta: Kopasz68

Az ArmA 2 szerveren elvárt viselkedési kódex


 

arma2

 
1. A szerveren mindenkitől elvárjuk, hogy civilizált stílusban nyilvánuljon meg, tiszteljük meg egymást azzal, hogy normális hangnemben társalgunk!

2. A szerveren tilos minden rasszista vagy politikai megnyilvánulás.

3. A szerveren tilos mindenfelé cheat. Akit csaláson kapunk azt figyelmeztetjük, majd ha nem hagy fel mások játékának a rombolásával, meghatározott időre bannoljuk!

4. Amennyiben valaki "Remember, original games do not fade" üzenet kíséretében lép be a szerverre, az egy már ott tartózkodó ember kódjával akad össze, valószínűleg tévedésből egy kulcsot tartalmazott a gyári DVD-jük.

5. A kommunikáció alapvető formája az ArmA 2-ben a Teamspeak. Mindenképpen ajánlott mikrofont beszerezni.

6. A társalgást a chat-en játék közben csak a leglényegesebbre korlátozd, kerüld a felesleges fecsegést! Fogalmazz tömören, érthetően!

7. Amennyiben éppen nem beszélsz, legyen a mikrofonod kikapcsolva, nehéz meghallani az erdőben lopakodó ellenfelet, ha társaid a te szuszogásodat hallgatják!

8. Az oldalakon belül lehetőleg legyenek úgy elosztva az emberek a csoportok között, hogy egy csoport valamilyen külön funkciót töltsön be (pl. zászlószerzés, zászlóvédelem), így használhatóvá válnak a zöld színű group csatornák és a kommunikáció sok embernél is hatékony maradhat. Az oldalak egységes kommunikációjához természetesen a kék csatornát használjátok.

9. A szerveren a csillagos admin bármikor átveheti az adminságot a megszavazott adminoktól.

10. Az admin felügyeli a játékmenet rendjét, feladata a többség által kívánt játékmenetű küldetések kiválasztása, és a menet elején nagyjából egyenlő csapatok kialakításának biztosítása.

11. Akinek az adott küldetés nem tetszik, az vegyen részt benne akkor is, hisz ez egy erősen csapatorientált játék, és kilépve, a társait magára hagyva az ő esélyüket csökkenti a győzelemre. Nem elfogadható, az hogy a játékos játék közben hagyja el a szervert, ismét csak a csapattársait magára hagyva a sz..ban. Természtesen ez nem vonatkozik a vonalszakadásra, és egyéb rendszerhibákra.

12. A megkezdett játékból maximum egyszer jövünk ki, de csak az első percig, aki elkésett, vár a végére. A szerver általában kiírja hogy mennyi idő van vissza, tessék megjegyezni és időben érkezni a kezdésre.

13. Ha valakinek gondja van a netkapcsolattal, lag-os, ez többnyire számára ugyanannyira hátrányos mint ellenfeleinek. Viszont bizonyos esetekben ez előnyökkel is jár, kritikus példa a zászlószerzés, így kérjük ha valakinél a ping vagy desync érték kivételesen magas (300+ ping, 0+ desync) CTF pályákon ne vegyen fel zászlót és erre csapattársai is figyelmeztessék.

14. A játékosnak tudnia kell tájékozódni a térképen veterán módban, radar nélkül is. Képesnek kell lennie a katonák és járművek vizuális megkülönböztetésére.

15. Kerüld a saját társaid lelövését, egyszer-kétszer elmegy, de 4-5 után már eléggé morogni szoktak. Ne felejts el bocsánatot kérni, még szándékosnak vélik a frendlit.

16. SUPPORT-ról és RESPAWN-ról tilos lőni. SUPPORT-on és RESPAWN-on csak használt, sérült, javítás/feltöltés céljából visszavitt járműveket szabad lőni.

17. Ne akadályozzátok a SUPPORT használatát. A SUPPORT és a RESPAWN közötti utat (ha van ilyen) tilos aknázni. Tilos sorozatosan megakadályozni a játékosokat abban, hogy a SUPPORT-ra menjenek és beszálljanak valamilyen járműbe.

18. A saját zászló alá és kb. 30-40 méteres körzetébe tilos Satchel-t tenni, és így védeni!

19. Az ArmA 2 csapatjáték, így a kommandó akciókat beszéld meg a csapattársaiddal!

20. A kooperatív (coop) küldetéseknél különösen fontos, hogy kövesd a csapatvezetőd utasításait. Ha jobban tudod, beleértve az AI-k irányítását és az esetleges átfegyverzést, szólj az elején, és beszéljétek meg, hogy ki legyen a vezető. A demokrácia idáig tart, a játék végéig a szakaszvezetők az urak. Hasonló érvényes a CTI meccsekre. Ha nem követed a parancsnok utasításait, tűnjenek azok bármily jelentéktelennek vagy unalmasnak, meglehet, hogy emiatt veszik el a meccs.

21. A játékidő 30-45 perc körönként. Ha játék közben csatlakozol várj türelmesen, ne bombázd a játékosokat olyan kérdésekkel, hogy "mikor lesz már vége?"

22. A szerverszabályzattal ellentétes viselkedésért, egy figyelmeztetés jár, ami után két napos ban következhet (adminok előzetes megbeszélése után), ha valaki durva szabálytalanságot követ el, azonnali ban jár érte. A figyelmeztetést mindig megkapja az illető emilben.

23. A ban idejének lejárta csak "feltételes szabadlábra helyezést" jelent, minimum 1 hét próbaidőre, ha a játékos megismétli a szabálytalanságot a következő ban 1 HÉT időtartammal kezdődik!!!!

24. Azt hogy ki mikor milyen módon lépte át a határt, azt mindig az aktuális (csillagos jogokkal rendelkező) admin dönti el, és ezt közölnie is kell a játékossal, valamint a többi adminnal, mielőtt a ban listához nyúl!

25. Felhívjuk a figyelmet a sportszerű viselkedésre! Játsszatok tisztességesen!

 

arma2

Stat.
© 24th.hu – Minden jog fenntartva